Un centenar d’alumnes participen a la final catalana de #CanSat, organitzada per la UPC amb col·laboració de l’IEEC
L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) és l’encarregada d’organitzar aquesta fase classificatòria a Catalunya d’un concurs impulsat cada any a tota Europa per l’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA).
La iniciativa, que té com a objectiu fomentar vocacions envers l’espai, la tecnologia i les disciplines STEM entre el jovent, consisteix a dissenyar, construir i llançar petits satèl·lits, de la mida d’una llauna de refresc. Aquests enginys es llançaran dissabte a les 11 h, a les 12:30 h i a les 14 h, a bord de coets dissenyats per estudiants de l’associació Cosmic Research de l’ESEIAAT-UPC.
En l’organització de la que és la segona edició del CanSat a Catalunya hi col·labora l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), juntament amb els Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació i2CAT, l’Ajuntament d’Òdena, l’Ajuntament d’Igualada i el Consorci de Gestió de l’Aeròdrom d’Igualada-Òdena.
L’edició d’enguany ha superat totes les expectatives, amb la inscripció de 50 equips d’instituts d’arreu de Catalunya, dels quals només 18 equips han estat seleccionats per enlairar els seus petits satèl·lits. Aquests equips estan integrats per alumnes d’ESO, batxillerat i FP de 16 instituts, tutoritzats pel seu professorat.