Primera edició del Concurs d’Idees de Casos d’Ús d’Observació de la Terra per al Sector Privat: convocatòria oberta
El concurs seleccionarà i finançarà dos casos d’ús d’observació de la Terra aplicables al territori català per promocionar l’ús de dades de satèl·lit i visibilitzar els beneficis que poden obtenir les empreses si incorporen dades del nanosatèl·lit català d’Observació de la Terra, Menut, a les seves operatives.
L’objectiu de la convocatòria és la millora de la competitivitat de les empreses del sector privat gràcies a la incorporació de tecnologia de dades satel·litàries, afavorint el desenvolupament de solucions i negoci per a les empreses del sector del NewSpace.
Terminis
La data límit per participar en aquesta convocatòria és el divendres 14 de juliol de 2023 a les 14:00 h.
Finançament
Els dos casos d'ús seleccionats rebran un premi econòmic de 2.500 euros i podran optar a un posterior contracte de serveis de 47.500 euros cadascun.
Participació
Per participar en el concurs cal presentar una memòria tècnica, en format PDF, on s’hi exposaran de manera clara la definició del repte i els objectius del cas d’ús proposat; la metodologia de treball; un cronograma d’execució; l’organització de l’equip de treball; a quins usuaris va dirigit i el seu grau de participació en la proposta. Cada licitador podrà presentar-hi més d’una proposta.
Requisits de participació
Per ser elegibles, les propostes presentades hauran de complir amb els següents requisits:
- Ser casos d’ús basats en tecnologia NewSpace.
- Han de ser casos d’ús basats en dades de satèl·lit d’Observació de la Terra i incloure dades obtingudes del Menut com a demostrador.
- Ser casos d’ús dirigits al sector privat.
- Que l’empresa licitadora disposi, en el moment de la presentació de la proposta, d’un centre d’oficina tècnica, amb els tècnics especialitzats, localitzat en un radi màxim de 200 km al voltant de la seu de l’IEEC.
- Ser casos d’ús d’aplicació al territori català.
- Ser operatius en un termini de sis mesos des de la signatura del contracte.
- Incloure la participació activa de l’usuari final.
- Ser casos d’ús innovadors. Seran elegibles aquelles propostes que presentin solucions a partir d’un producte nou o d’un producte ja existent, però que incorpori els canvis i ajustos suficients per configurar una solució innovadora o adaptada al cas d’ús en qüestió.
- Incloure una autorització a l’IEEC i a la Generalitat de Catalunya per fer difusió dels resultats de l’aplicació dels casos d’ús amb la participació tant del licitador com de l’usuari final.
Criteris d’avaluació
D’entre totes les solucions elegibles, els membres del jurat seleccionaran els dos casos d’ús que seran premiats. Els criteris d’avaluació de les solucions per part del jurat del concurs seran els següents:
- Alineació del repte amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i si es tracta d’un repte comú a altres empreses/usuaris.
- Alineació de la proposta amb els objectius de la convocatòria, la viabilitat tecnològica i escalabilitat, el grau d’innovació i ús de dades del Menut.
- Metodologia de treball, cronograma i organització de l’equip de treball.
- Tipus d’usuari final a qui va dirigida la solució segons l’impacte que pot arribar a tenir a Catalunya, i el seu grau d’implicació en la proposta.
Es valorarà que l’empresa participant sigui membre de la DCA-NewSpace.
Podeu consultar-ne tota la documentació de la licitació de concurs de projectes aquí.