L’IEEC, partner del hackató Act in Space 2020 en l’edició nacional que organitza la Cambra de Comerç de Barcelona
Es tracta d’un esdeveniment durant el qual es reuneixen equips interdisciplinaris per treballar durant 24 hores en una sèrie de reptes proposats, juntament amb mentors de negocis i experts tècnics, per imaginar i dissenyar serveis i productes innovadors d'ús quotidià, aprofitant tecnologies o dades desenvolupats en entorns espacials. L’esdeveniment va dirigit a empresaris, estudiants de totes les disciplines, desenvolupadors i creatius de tot el món.
Aquest any, l’edició nacional d’aquest esdeveniment està organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport de la Fundació KIMbcn i el recolzament institucional del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, i es celebrarà en format virtual. L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) hi col·labora com a partner i el seu director, el Dr. Ignasi Ribas, hi participarà com a membre del jurat durant la jornada d’avaluació dels diferents projectes que tindrà lloc el mateix 14 de novembre del 2020.
Organitzacions punteres de tot el món han proposat més de 90 reptes tecnològics relacionats amb la seva activitat per solucionar-los a través de l’aplicació de tecnologies espacials. Els participants d’arreu el món han de treballar en la creació de perspectives de negoci per als reptes proposats mitjançant l'ús de patents, tecnologies i dades de satèl·lit posats a disposició pel CNES, l'ESA, Airbus i tots els socis de l’Act In Space per crear noves empreses. Els desafiaments es basen en tecnologies d'alt nivell que, però, són fàcils de reutilitzar perquè han estat seleccionats gràcies al seu potencial per a aplicacions comercials.
A nivell local, als guanyadors se’ls premia amb l’accés a la final internacional així com amb un pack de suport a emprenedors de la Cambra de Comerç de Barcelona, adaptat a les circumstàncies de l’equip guanyador. A nivell internacional, els guanyadors seran guardonats amb premis sorprenents, sent el gran premi un vol parabòlic d'un Airbus A310 de gravetat zero.
Per participar-hi cal registrar-se aquí. Al hackató virtual es podrà accedir des de qualsevol lloc del món, tot i indicant Barcelona com a localització per a participar a la fase regional.