L’IEEC participa a la Festa de la Ciència de Barcelona, 26 – 27 d’octubre de 2019

2019-10-21 00:00:00
IEEC participates at the Barcelona Science Festival, 26 – 27 October 2019
L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) participa en la 13a edició de la Festa de la Ciència, que es celebrarà a Barcelona, al Moll de la Fusta, els propers 26 i 27 d’octubre de 2019. L’esdeveniment consisteix en 190 activitats relacionades amb la ciència, la tecnologia, el coneixement i la cultura, distribuïdes en 26 espais, amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania la recerca que es fa a Barcelona i la seva àrea d’influència.
 
La Festa de la Ciència porta un setmana ple d’activitats gratuïtes i engrescadores, pensades per a un públic de totes les edats. Els participants tindran l’oportunitat acostar-se a diferents àmbits científics a partir de formats molt diversos, que van des de tallers fins a debats, passant per espectacles o microxerrades. El festival estarà oberta al públic el dissabte 26 d’octubre de 2019, d’11:00 a 18:00 hores, i el diumenge 27 d’octubre de 2019, d’11:00 a 18:30 hores.
 
Enguany, algunes de les propostes pretenen posar a l’abast de tothom totes les temàtiques de la recerca científica en el marc de tres efemèrides que van transformar la societat: la figura de Leonardo da Vinci, 500 anys després de la seva mort, els 150 anys des que Dmitri Mendeléiev va publicar la taula periòdica dels elements químics i els 50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna. 
 
L’IEEC participa a la Festa de la Ciència amb dos esdeveniments: un taller i un debat. 
 
Les escales espacials i temporals de la nostra galàxia

El taller, titulat Les escales espacials i temporals de la nostra galàxia, està programat pel diumenge, 27 d’octubre, a les 13:30 h a l’Espai 08 – Ciència 16+, i serà a càrrec de la investigadora Teresa Antoja (ICCUB, IEEC-UB). Els participants podran aprendre dades com a quina distància està el Sol del centre de la Via Làctia o quan es produirà una col·lisió entre la nostra galàxia i la d’Andròmeda. El taller inclourà activitats pràctiques, que permetran als participants simular les dimensions del temps i les distàncies de l’univers amb els seus propis telèfons mòbils, així com aprofundir una mica més en la missió GAIA. La durada del taller serà d’uns 50 minuts.
 
Vida a altres planetes

El debat, titulat Vida a altres planetes, tindrà lloc el diumenge, 27 d’octubre, a les 16:50 h a l’Espai 10 – Escenari Debats. Els investigadors Francesc Vilardell (IEEC) i Josep Manel Carrasco (ICCUB, IEEC-UB) debatran sobre la possibilitat que hi hagi vida en altres racons de l’univers i quina recerca es duu a terme per descobrir i estudiar exoplanetes susceptibles o no d’allotjar éssers vius. La durada del debat serà d’uns 40 minuts.

Share This