L’IEEC esdevé partner del concurs Galileo Masters 2020, proporcionant tutoria tecnològica
La submissió de propostes per al Galileo Masters 2020 ja està oberta i s'estendrà fins al 30 de juny
El concurs atorga premis als serveis, aplicacions i casos de negocis que utilitzen les dades GNSS de Galileo per afrontar importants reptes
Mentre que la finalització de la constel·lació Galileo segueix en curs —els llançaments dels últims quatre satèl·lits de Galileo estan programats per a finals de 2020—, l'Agència Espacial Europea (ESA) està mirant cap a la segona generació del sistema. Les primeres idees, els primers estudis i els primers desenvolupaments tecnològics van començar fa ja quatre anys. L’objectiu del concurs Galileo Masters es fomentar el desenvolupament de nous casos de negoci, la prestació de serveis i aplicacions basades en Galileo/EGNOS. En aquesta direcció, el Galileo Masters atorga premis a aquells serveis, aplicacions i casos de negocis que estan utilitzant les dades GNSS de Galileo per abordar els importants desafiaments a què s'enfronten les empreses i la societat.
L'edició d'enguany del concurs incorpora els flamants premis Galileo Prizes impulsats per la Comissió Europea (CE) en cooperació amb diversos socis regionals o nacionals —inclosos coneguts dipositants del sector espacial —. El principal grup destinatari del concurs inclou a les PIMES, les empreses de nova creació, les universitats i els particulars en els àmbits de l'empresa, la investigació i l'educació superior, que poden presentar les seves solucions i productes. Les propostes poden demostrar el seu ús innovador de les dades GNSS en una àmplia varietat de temes. Cada participant ha de triar un premi Galileo impulsat per la CE i, a més, si la proposta aborda un tema específic que s'ajusti als reptes oferts pels socis, un Partner Challenge. Les inscripcions es van obrir l'1 d'abril del 2020 i s'estendran fins al 30 de juny de 2020.
Premi regional Galileo Prize Catalonia/Spain
L'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) s'ha convertit en un partner regional del Galileo Masters 2020 al proporcionar tutoria tecnològica a tots els participants del premi Galileo Prize Catalonia/Spain. L'IEEC és pioner a proposar aquesta figura de mentoria que acompanya i retroalimenta als participants durant tot el concurs. El Galileo Masters 2020 és un concurs que a nivell nacional l'organitza AZO i l'edició catalana està organitzada per l'intermediari de l'ESA Knowledge Innovation Market (KIM).
Entre molts d'altres, els diversos premis regionals de l'edició d'aquest any inclouen l'oferta de ZBM Patents d'un premi en metàl·lic de 2000 euros, més una completa sessió de consultoria en propietat intel·lectual per debatre les possibilitats i millors estratègies per al registre de patents, marques o dissenys en relació amb el projecte; la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que ofereix un espai de col·laboració gratuït al Parc UPC Aerospace Castelldefels Campus; i KIM, que ofereix al guanyador tutoria, accés a diferents cursos de formació, accés a finançament, suport en màrqueting, consultoria en matèria de patents i accés gratuït al Catalonia Open Data HUB.
Per a més detalls sobre els reptes, premis i socis d'aquest any, vegeu www.galileo-masters.eu.
Enllaços
– IEEC
– Galileo Masters
– Galileo Prize Catalonia/Spain
– Knowledge Innovation Market (KIM)
Més informació
L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) promou i coordina la recerca i el desenvolupament tecnològic espacial a Catalunya en benefici de la societat. L’IEEC fomenta les col·laboracions tant a nivell local com mundial, i és un eficient agent de transferència de coneixement, innovació i tecnologia. Com a resultat de més de 20 anys de recerca d’alta qualitat, duta a terme en col·laboració amb les principals organitzacions internacionals, l’IEEC es troba entre els millors centres d’investigació internacionals centrats en àrees com: l’astrofísica, la cosmologia, les ciències planetàries i l’observació de la Terra. La divisió d’enginyeria de l’IEEC desenvolupa instrumentació per a projectes terrestres i espacials, i té una àmplia experiència treballant amb organitzacions privades i públiques del sector aeroespacial així com altres sectors d’innovació.
L’IEEC és una fundació privada sense ànim de lucre regida per un Patronat compost per la Generalitat de Catalunya i unes altres quatre institucions amb una unitat científica cadascuna, que en conjunt constitueixen el nucli de l’activitat d’I+D de l’IEEC: la Universitat de Barcelona (UB) amb la unitat científica ICCUB – Institut de Ciències del Cosmos; la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb la unitat científica CERES – Centre d’Estudis i Recerca Espacials; la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb la unitat científica CTE – Grup de Recerca en Ciències i Tecnologies de l’Espai; i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) amb la unitat científica ICE – Institut de Ciències de l’Espai. L’IEEC està integrat en la xarxa CERCA (Centres de Recerca de Catalunya).
Contactes
Oficina de Comunicació de l'IEEC
Barcelona, Espanya
Rosa Rodríguez Gasén
Correu electrònic: comunicacio@ieec.cat
Oficina de Transferència del Coneixement
Barcelona Espanya
Josep Colomé
Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC)
Correu electrònic: colome@ieec.cat