L’IEEC entra a formar part de la International Astronautical Federation
L’anunci de l’admissió de l’IEEC com a nou membre IAF va tenir lloc durant la celebració del 72è 'International Astronautical Congress’ (25-29 d’octubre, Dubai)
L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) és des d’ahir, 25 d’octubre, nou membre de la ‘International Astronautical Federation’ (IAF).
L’anunci va tenir lloc durant la celebració del 72è ‘International Astronautical Congress’ (IAC 2021), que se celebra del 25 al 29 d’octubre a Dubai (Emirats Àrabs Units). La IAF organitza anualment aquest congrés, que enguany té lloc per primera vegada a un país àrab.
La IAF és una organització internacional de promoció de l’espai amb base a París. Fou fundada el 1951 —enguany celebra el seu 70è aniversari— com a organització no governamental per establir un diàleg constant entre científics de tot el món i compartir la informació necessària per a la cooperació espacial internacional.
Actualment, la IAF compta amb 407 membres de 71 països, incloent-hi agències espacials, empreses líders en el sector, instituts de recerca, universitats, societats, associacions professionals, organitzacions governamentals i museus de tot el món.
Presentació dels nous membres a l’Assemblea General de la International Astronautical
Federation (IAF), celebrada durant el 72è International Astronautical Congress a Dubai.
Crèdits: IEEC
Entre els beneficis de ser un membre de la IAF hi ha accedir a una xarxa global de potencials socis i empreses; atreure i intercanviar estudiants i joves professionals en els esdeveniments organitzats per la IAF; accedir a actes de l’IAF mitjançant un programa de beques, i ser inclosos a tots els seus materials promocionals, entre d’altres.
Són organitzacions col·laboradores no governamentals, entre d’altres, el Comitè en Recerca de l’Espai (COSPAR, per les seves sigles en anglès), la International Academy of Astronautics (IAA) i la International Institute of Space Law (IISL). D’altra banda, entre els socis intergovernamentals hi ha l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Oficina d’Afers Espacials de l’Organització de Nacions Unides (UNOOSA, per les seves sigles en anglès).
Més sobre l’International Astronautical Congress (IAC)
L'IAC és un esdeveniment espacial i el més gran organitzat per l’IAF, amb aproximadament 6.000 participants cada any. Anualment se selecciona un membre diferent de l'IAF per acollir el congrés. L’esdeveniment anual, que se celebra al setembre o octubre, inclou esdeveniments de ‘networking’, xerrades i un programa tècnic sobre avenços en ciència i exploració, aplicacions i operacions, tecnologia, infraestructura i espai i societat. Hi ha esdeveniments paral·lels, inclòs el Workshop anual de l'IAF amb el suport de la ONU, que té lloc durant els 2 dies anteriors a l'IAC.
Enllaços
– IEEC
– International Astronautical Federation (IAF)
– International Astronautical Congress (IAC) 2021
Més informació
L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) promou i coordina la recerca i el desenvolupament tecnològic espacial a Catalunya en benefici de la societat. L’IEEC fomenta les col·laboracions tant a nivell local com mundial, i és un eficient agent de transferència de coneixement, innovació i tecnologia. Com a resultat de 25 anys de recerca d’alta qualitat, duta a terme en col·laboració amb les principals organitzacions internacionals, l’IEEC es troba entre els millors centres d’investigació internacionals centrats en àrees com: l’astrofísica, la cosmologia, les ciències planetàries i l’observació de la Terra. La divisió d’enginyeria de l’IEEC desenvolupa instrumentació per a projectes terrestres i espacials, i té una àmplia experiència treballant amb organitzacions privades i públiques del sector aeroespacial així com altres sectors d’innovació.
L’IEEC és una fundació privada sense ànim de lucre regida per un Patronat compost per la Generalitat de Catalunya i unes altres quatre institucions amb una unitat científica cadascuna, que en conjunt constitueixen el nucli de l’activitat d’I+D de l’IEEC: la Universitat de Barcelona (UB) amb la unitat científica ICCUB – Institut de Ciències del Cosmos; la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb la unitat científica CERES – Centre d’Estudis i Recerca Espacials; la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb la unitat científica CTE – Grup de Recerca en Ciències i Tecnologies de l’Espai; i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) amb la unitat científica ICE – Institut de Ciències de l’Espai. L’IEEC és un centre CERCA (Centres de Recerca de Catalunya).
Contactes
Oficina de Comunicació de l'IEEC
Barcelona, Espanya
Ana Montaner i Sònia Bagudanch
Correu electrònic: comunicacio@ieec.cat