La UPC, seleccionada per l’ESA per acollir el 4t Symposium on Space Educational Activities
Serà la primera vegada que aquest simposi, promogut per l’Agència Espacial Europea (ESA), es celebri a Espanya. Des de la seva primera edició, l’SSEA s'ha erigit com el simposi de referència en el qual es discuteix l’estat actual i el futur de les activitats educatives espacials a Europa i al món. La proposta ha estat seleccionada per l’ESA, destacant entre candidatures d’universitats d’altres Estats Membres de l’agència.
El simposi es celebrarà a Barcelona entre els dies 21 i 23 d’abril de 2021 i portarà a la ciutat uns 300 estudiants, educadors i professionals de tot el món. L’SSEA 2021 estarà organitzat per les tres escoles de la UPC dedicades a la formació i la recerca en l’àmbit espacial: l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) i l’Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC).
L’SSEA 2021 va adreçat a l’estudiantat i es centra en activitats educatives en l’àmbit espacial a la universitat, donant la possibilitat als participants de compartir els seus resultats i experiències.A més a més, un dels principals eixos vertebradors de l’SSEA 2021 és que estarà també organitzat pels mateixos estudiants, els enginyers/es i científics i científiques que lideraran el futur del sector espacial a Europa. La proposta també fa especial èmfasi en la promoció de l’educació espacial d’Europa al món i en complir els objectius d’equitat, igualtat de gènere, diversitat i sostenibilitat.
El simposi preveu atreure educadors i estudiants universitaris, així com responsables de projectes que ajudin a fer de pont entre les activitats dutes a terme durant la secundària i batxillerat i la universitat. L’esdeveniment també comptarà amb la participació d’empreses locals i europees interessades en els esforços educatius espacials i els seus resultats.
La visita de centenars de participants a Barcelona suposarà, a més, una gran oportunitat de col·laborar en la reconstrucció del teixit social i productiu de la ciutat en l’escenari post-COVID-19.
Properament es podrà consultar més informació al web del simposi.