L’IEEC participa per tercer any consecutiu en l’International Astronautical Congress
Llegenda: Participants accedeixen al recinte de l’IAC 2023.
Crèdits: IEEC.
La setmana passada, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) va participar per tercera vegada consecutiva en l’esdeveniment mundial més important del sector espacial: l’International Astronautical Congress 2023 (IAC 2023), organitzat per l’International Astronautical Federation i celebrat a la ciutat de Bakú (Azerbaidjan) entre els dies 2 i 6 d’octubre.
Els cinc dies de durada del congrés van ser summament intensos i van servir, entre d’altres, per presentar als diversos actors de l’àmbit espacial i de la nova economia de l’espai que hi van assistir l’Estratègia NewSpace de Catalunya promoguda pel Govern de la Generalitat amb la col·laboració de l’IEEC, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Fundació i2Cat.
Amb aquest objectiu, els integrants de la delegació de l’IEEC van mantenir contactes amb iniciatives i institucions tan rellevants dins del sector espacial com l’Iniciativa Clean Space de l’Agència Espacial Europea (ESA – Clean Space), l’International Space University (ISU), l’Space Generation Advisory Council (SGAC), el Łukasiewicz Research Network – Institute of Aviation polonés o l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX).
No hi han van faltar les reunions amb diverses agències espacials internacionals, com l’Agencia Espacial Española (AEE), l’Agència Espacial Brasilera (AEB), l’Indian Space Research Organisation (ISRO) o l’Agència d’Exploració Aeroespacial Japonesa (JAXA). La delegació de l’IEEC també es va reunir amb empreses consolidades i emergents del sector, com ara Orbit Fab, Telespazio Germany, Astroscale, AIRMO, ispace, T4i, PLD Space, SAB Aerospace o Euroconsult.
Durant l’esdeveniment, que celebrarà la seva setanta-cinquena edició entre el 14 i el 18 d’octubre de 2024 a Milà, també ha tingut lloc l’Assemblea General de l’IAC, de la qual l’IEEC n’és membre amb dret a vot.