L’ecosistema espacial català, present a la fira més rellevant d’Europa sobre tecnologia i serveis espacials
- L’Space Tech Expo Europe és el principal esdeveniment europeu B2B del sector espacial
- Els líders d’aquesta indústria s’hi reuneixen per mostrar-ne les darreres innovacions, establir contactes i fixar possibles col·laboracions
- L’edició d’enguany ha comptat amb més de 650 expositors procedents de més de 40 països
Llegenda: l’estand ‘NewSpace Catalonia’ a l’Space Tech Expo Europe 2023.
Crèdits: IEEC.
Els passats 14-16 de novembre, la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), va presentar l’estand ‘NewSpace Catalonia’ a l’Space Tech Expo Europe 2023, la fira més rellevant d’Europa sobre tecnologia i serveis espacials. L’Space Tech Expo Europe se celebra anualment a Bremen (Alemanya) i en la seva sisena edició ha comptat amb més de 650 expositors procedents de més de 40 països.
Amb aquest objectiu en ment, el passat 1 de juny l’IEEC va anunciar la convocatòria oberta a empreses innovadores o centres de recerca i innovació de l’àmbit de l’espai que volguessin tenir presència a l’estand. Les empreses seleccionades —ASE Optics Europe, ICFO, isardSAT, Kreios Space i Osmium— van disposar d’un espai propi personalitzat des del qual van poder promocionar els seus serveis entre els assistents a un congrés que cada any atrau milers de líders de la indústria, des de fabricants fins a proveïdors de serveis, passant per organitzacions de recerca i agències governamentals.
La iniciativa s’emmarca dins l’Estratègia NewSpace de Catalunya, impulsada pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’IEEC, la Fundació i2CAT y l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). L’Estratègia busca projectar internacionalment les capacitats industrials, d’innovació i de generació de talent de l’ecosistema NewSpace català.
Les empreses i organitzacions van estar acompanyades en tot moment per personal de la Generalitat de Catalunya, i2Cat i l’IEEC, que va desplaçar el seu director, Ignasi Ribas, així com Josep Colomé, director de l’Àrea de Promoció del Sector Espacial de Catalunya (APEC) i un equip tècnic especialitzat en diverses àrees tecnològiques i de promoció industrial.
Durant els tres dies de duració del congrés, van tenir lloc diverses reunions que van permetre mostrar les fortaleses de l’Estratègia NewSpace de Catalunya i el seu ecosistema, així com i establir noves col·laboracions d’abast global.
La iniciativa de l’estand ‘NewSpace Catalonia’ ha servit per posar de manifest el potencial d’interacció del sector espacial i del sector digital, ambdós estratègics per l’eclosió de la nova economia de l’espai, i de les diferents institucions presents, així com les fortaleses de l’Estratègia NewSpace de Catalunya i dels sectors implicats en aquest ecosistema.
Llegenda: foto de grup amb el personal de les entitats impulsores de l’Estratègia NewSpace de Catalunya i les empreses que van ser presents a l’estand ‘NewSpace Catalonia’.
Crèdits: IEEC.
Contactes
Oficina de Comunicació de l’IEEC
Barcelona, Espanya
Correu electrònic: comunicacio@ieec.cat
Sobre l'IEEC
L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) promou i coordina la recerca i el desenvolupament tecnològic espacial a Catalunya en benefici de la societat. L’IEEC fomenta les col·laboracions tant a nivell local com mundial, i és un eficient agent de transferència de coneixement, innovació i tecnologia. Com a resultat de més de 25 anys de recerca d’alta qualitat, duta a terme en col·laboració amb les principals organitzacions internacionals, l’IEEC es troba entre els millors centres d’investigació internacionals centrats en àrees com: l’astrofísica, la cosmologia, les ciències planetàries i l’observació de la Terra. La divisió d’enginyeria de l’IEEC desenvolupa instrumentació per a projectes terrestres i espacials, i té una àmplia experiència treballant amb organitzacions privades i públiques del sector aeroespacial així com altres sectors d’innovació.
L’IEEC és una fundació del sector públic sense ànim de lucre, fundada el febrer de 1996. Està regit per un Patronat compost per la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). L’IEEC és també un centre CERCA (Centres de Recerca de Catalunya).