Què poden fer els satèl·lits per a la gestió de la vinya? Tecnologies disponibles i casos d’èxit
format
Les dades de satèl·lit són una eina clau en sectors com l’agrícola, ja que ofereixen informació precisa per optimitzar processos i prendre decisions. La jornada tècnica ‘Què poden fer els satèl·lits per a la gestió de la vinya? Tecnologies disponibles i casos d’èxit’ presentarà els resultats de dos projectes que mostren com les tecnologies espacials poden ajudar a transformar la gestió d’aquest cultiu.
Els projectes han estat desenvolupats per les empreses isardSAT i Spascat en el primer ‘Concurs d’idees de casos d’ús d‘observació de la Terra per al sector privat’, coordinat per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). La iniciativa s’emmarca dins l’Estratègia NewSpace de Catalunya, impulsada pel Govern de la Generalitat.
El projecte MARE, desenvolupat per isardSAT, ha aconseguit generar un índex de sequera a escala de parcel·la. D’altra banda, Spascat ha desenvolupat el projecte MOT, que ha demostrat com les dades satel·litàries poden servir per identificar punts d’interès per a inspeccions als camps de vinya de manera més eficient.
Aquesta jornada, organitzada per l’IEEC i el Clúster Vitivinícola Català INNOVI, es realitza en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2024 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
L’esdeveniment tindrà lloc el 20 de novembre a la Sala d’actes del Centre Àgora, a la Plaça Àgora de Vilafranca del Penedès, entre les 9:30 i les 13 h.
- IEEC
- Clúster Vitivinícola Català INNOVI
Col·laboradors: isardSAT, Spascat, Aigües Segarra-Garrigues, Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, Agropixel, Raimat, Observatori de l’Ebre, IRTA, Raventós Codorniu, ADV La Granada – CEVIPE, ICGC.
Objectius:
Divulgar entre el sector privat els resultats de dos casos d’èxit d’observació de la Terra pel que fa a la gestió de la vinya.
Discutir l’aplicació o adaptació d’aquestes solucions segons les necessitats dels usuaris finals interessats.