Celebració amb èxit del Fòrum IEEC 2020

2020-02-07 00:00:00
Successful celebration of IEEC Forum 2020
Ahir, 6 de febrer de 2020, l'IEEC va celebrar el seu fòrum anual, coincidint amb el 24è aniversari de la seva fundació. L'esdeveniment va tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i va reunir uns 120 assistents, entre els quals es trobaven membres de l'institut, funcionaris de govern català i representants de la indústria relacionada amb el sector espacial.

Vam gaudir d'un programa apassionant, que va començar amb algunes xerrades institucionals (estructura de l'IEEC i informe del 2019, Observatori Astronòmic del Montsec, comunicació, coneixement i transferència de tecnologia), i va seguir amb una col·lecció de contribucions orals convidades que il·lustraven l'amplitud de les activitats de l’IEEC i l'excel·lència i capacitat dels grups d'investigació. També vam convidar al José Luís Gómez, de l'Institut d'Astrofísica d'Andalusia (IAA), qui a la fi de la sessió del matí va donar una destacada xerrada de primera mà sobre un dels majors descobriments de l'astronomia (i de la ciència en general!) ocorregut durant l'any 2019, és a dir, l'anunci de la primera imatge de l'ombra d'un forat negre per part del Telescopi Event Horizon.

A la tarda, vam gaudir d'una animada taula rodona sobre les sinergies i els desafiaments en la relació entre la indústria i el món acadèmic en el marc de les missions espacials. El fòrum va concloure amb la celebració del 24è aniversari de l’IEEC, amb un espectacular i deliciós pastís blau de tres capes, amb motius relacionats amb l'espai i coronat per espelmes d'aniversari.
 
La propera edició del Fòrum tindrà lloc probablement el 4 de febrer de 2021 (encara per confirmar) també al CCCB, i en ella es commemorarà la data del 25è aniversari. Serà un gran esdeveniment, celebrant un quart de segle per a l'institut, així que estigueu preparats per algunes sorpreses i activitats emocionants! Per ara, només reserveu-vos la data a l’agenda i la confirmarem aviat.
 
Totes les fotos del Fòrum de l’IEEC 2020 es poden trobar aquí.

Share This