Inscripcions obertes per al programa Edusat Challenge, que portarà l’observació de la Terra a les aules
Edusat Challenge és un programa educatiu que pretén introduir l’observació de la Terra a les escoles i els instituts. La disponibilitat diària d’imatges de satèl·lit d’arreu del món facilita la identificació i el seguiment de diferents fenòmens d’interès que impliquen canvis notables a la superfície terrestre, tals com incendis forestals, inundacions, desgel de les glaceres, desforestació o processos de creixement urbanístic. Edusat planteja apropar els joves a l’estudi d’aquesta mena de fenòmens utilitzant les imatges de satèl·lit disponibles lliurement a través del programa Copernicus de l’Agència Espacial Europea (ESA).
El programa ofereix formació i acompanyament al professorat per fer arribar l’observació de la Terra a les aules. Edusat Challenge va adreçat al professorat de matèries STEAM i Ciències Socials i Naturals i hi poden participar centres de Catalunya tant d’Educació Primària (cicle superior), com de Secundària i Batxillerat.
Aquest curs 2024-2025 es durà a terme un programa pilot que inclou una formació semipresencial per al professorat de 40 hores de durada, amb un espai online de recursos (vídeos de les sessions, material, una guia didàctica de treball a l’aula, fòrum de suport…). Per garantir l’èxit de la proposta educativa, es farà un acompanyament i mentoria al professorat durant el procés, amb acreditació de formació reconeguda pel Departament d’Educació i Formació Professional.
L’Edusat Challenge és una iniciativa del Servei de Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció (SIGTE) de la Universitat de Girona, en el marc del Programa Educatiu NewSpace de l’Estratègia NewSpace de Catalunya, impulsat per la Secretaria de Polítiques Digitals i el programa STEAMcat del Departament d’Educació i Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).
Inscriu-t’hi fins al 6 de novembre!
Documents