IEEC | ALTRES

La 7a Hackató CASSINI mostrarà les aplicacions de l’espai per a la cura del medi ambient i la transició ecològica

Aug 9, 2024

Com fer servir la tecnologia espacial de la UE per a la protecció del medi ambient i la transició energètica? La 7a Hackató CASSINI, que se celebrarà del 13 al 15 de setembre de 2024 a Barcelona (Campus del Baix Llobregat, Castelldefels), serà una oportunitat per idear solucions tecnològiques en aquest sentit. Els participants faran servir les dades generades per les tecnologies d’Observació de la Terra i navegació per satèl·lit (GNSS) per adreçar reptes globals relacionats amb el monitoratge de les emissions, la mesura de la qualitat de l’aire o el seguiment del nivell del mar, entre molts altres.

Amb el tema ‘Medi ambient i transició verda’, la hackató se celebrarà en línia i presencialment a 10 llocs d’Europa. Es tracta d’una estimulant oportunitat per a estudiants i professionals de diversos àmbits i formacions (enginyeria, emprenedoria i negocis, disseny, etc.) per a col·laborar en un projecte espacial, sense necessitat de tenir experiència en el sector.

L’edició catalana comptarà amb quatre coorganitzadors: Fundació Privada Knowledge Innovation Market (KIMbcn), la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). També es comptarà amb la col·laboració del Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) i l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC), lloc on es durà a terme la hackató, així com de la Càtedra INCIBE de Digitalització i Ciberseguretat Hídrica, de la Universitat de Girona, que dona suport a la hackató.

Els participants desenvoluparan les seves solucions innovadores en el marc d’un dels tres reptes següents:

– Informes d’emissions i petjada de carboni.

– Vida sostenible.

– Mitigació del canvi climàtic.

Les millors propostes optaran a diversos premis (1r premi, 1000 €; 2n premi, 500 €; 3r premi, menció especial). A més, l’equip guanyador d’aquesta edició passarà a la final europea, amb premis de 5000 €, 3000 € i 1000 € per als tres millors equips, que també tindran accés a CASSINI Mentoring, un programa de mentoratge de 6 mesos dissenyat per convertir els seus projectes en negocis d’èxit.

Ja està obert el termini d’inscripció per a la 7a Hackató CASSINI. Apunteu-vos-hi!

Share This