NewSpace Lab

EMC Barcelona

EMC Barcelona és una empresa de base tecnològica que desenvolupa projectes d’alt valor afegit en l’àmbit de la Compatibilitat Electromagnètica (EMC). L’activitat principal d’EMC Barcelona està orientada a oferir solucions integrals mitjançant l’execució de projectes de servei que inclouen proves d’EMC i mesures electromagnètiques complexes, R+D (desenvolupament i validació de mètodes experimentals) i activitats de formació en l’àmbit de l’EMC. Complementàriament, com a part de les iniciatives d’R+D sobre tecnologies d’avaluació d’interferències (EMI) multidomini, estem construint una línia de negoci orientada al producte que preveu introduir les solucions de mesura i prova emiGO adreçades a clients i sectors estratègics, com el NewSpace.

Infraestructures/equipaments

Servei d’assajos d’EMC en cambra anecoica

Assistim la realització tècnica dels assaigs d’emissions i immunitat en els formats radiats i conduïts. A aquest efecte, s’utilitzen els laboratoris de la Universitat Politècnica de Catalunya, entitat col·laboradora d’EMC Barcelona i facilitadora de la infraestructura. En aquells casos en què les exigències dels assajos superin les capacitats instal·lades, es pot recórrer a altres laboratoris. Capacitats de preavaluació segons ECSS-E-ST-20-07C Rev.2.

Servei d’avaluacions d’EMC in situ

Assaigs d’EMC in-situ per a instal·lacions fixes o equips de grans dimensions, per exemple, estacions terrestres, radiotelescopis, etc.

Identificació i resolució de problemes d’interferències de radiofreqüència en camp.

Apliquem mesures en el domini del temps totalment conformes amb els requisits normatius. Aquestes permeten abordar la complexitat de les avaluacions d’EMC realitzades in situ.

Servei de redisseny electrònic per a l’EMC

Oferim un acompanyament tècnic proper al disseny de sistemes electrònics, ja sigui assistència integral des de zero o si es necessita una solució ràpida per superar els incompliments identificats durant les proves.

Servei de formació

Oferim projectes de serveis de formació en diferents formats i modalitats per donar suport als nostres clients a construir un conjunt d’habilitats, coneixement i competències en l’àmbit de l’EMC que els condueixi a desenvolupar productes electromagnèticament compatibles i ser més eficients.

Receptors de mesura d’emissions en el domini del temps

Receptors basats en FFT per a mesures d’emissions en temps real. Oferim sistemes de mesura (maquinari i programari) adaptats a necessitats específiques dels nostres clients i en concordança amb les últimes tendències en el camp de l’EMC.

Calibratge de xarxes de microones i mesures de propietats electromagnètiques de materials

Analitzador vectorial de xarxes (300 kHz a 26,5 GHz) amb kit de calibratge SMA per a caracterització i calibratge de xarxes de microones i també utilitzable en mesures de propietats electromagnètiques de materials.

Banc d’assaigs per a la generació de senyals modulats complexos

Font de RF dissenyada per satisfer els requisits dels sistemes de prova automatitzats. Està disponible com a font CW o com a generador de senyals vectorials amb un modulador I/Q integrat. S’empra en conjunt amb un generador de formes d’ona arbitràries.

Banc d’assaigs per a la mesura de senyals RF en temps real

Analitzador d’espectres en temps real amb 245 MHz d’amplada de banda en temps real fins a 6 GHz. Capacitats de registre i de desmodulació de senyals de comunicacions.