NewSpace Lab

IMB-CNM (CSIC)

L’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) és el centre de recerca més gran d’Espanya dedicat a la investigació i desenvolupament en Micro i Nano Tecnologia i Microsistemes i amb unes capacitats úniques de tecnologia de silici.

Pertany al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) des de la seva fundació el 1985.

Infraestructures/equipaments

Laboratori de detectors de radiació per a aplicacions d’espai

El Laboratori de Detectors de Radiació (LabRad) es dedica a la caracterització de sensors de radiació de semiconductor i de sistemes detectors de radiació.

El laboratori és una instal·lació radioactiva de 2a categoria amb autorització del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per a treballar amb fonts de radiació encapsulades.

Disseny i test de circuits i sistemes integrats per a espai

La nostra experiència en el camp del disseny inclou el modelatge, simulació i síntesi de circuits, IPs i creixement a sistemes en xip (de VHDL/Verilog a ASIC / FPGA), suport i formació a les persones usuàries, desenvolupament de biblioteques i kits de disseny per a tecnologies internes i externes, Gestió de kits externs Back-end: P&R, extracció de retard / anotació posterior i funcionalitat de post layout i simulació de fallades.

El Laboratori de Test de circuits i sistemes integrats està gestionat pel Servei d’Enginyeria Electrònica/ microelectrònica i concentra tots els equips necessaris per provar i caracteritzar circuits i sistemes integrats digitals/analògics/mixtos/RF.

Sala blanca

Sala Blanca de micro i nanofabricació de 1500 m2 classe 102-104 (equips de fotolitografia, forns, etc.).

Encapsulat avançat, inspecció física i fiabilitat per a espai

Sala Blanca de 40 m2 classe 1000 amb equips d’encapsulat avançat i d’integració (equips de wire-bonding i soldadura).

El laboratori de caracterització física inclou: un microscopi acústic d’escaneig Gen-5 (Sonoscan), un banc de proves de cicle tèrmic / envelliment per a anàlisis de fiabilitat de dispositius i sistemes de potència. A més, hi ha disponible una cambra climàtica.

Caracterització electrotèrmica i tèrmica de dispositius electrònics

El Laboratori de Caracterització Tèrmica cobreix tots els aspectes relacionats amb la gestió tèrmica, la caracterització electrotèrmica local i els estudis de fiabilitat i robustesa abordats en qualsevol sistema microelectrònic.

També permet determinar les signatures físiques de fallada mitjançant l’anàlisi dels punts calents, o problemes funcionals sota polarització.

Caracterització estàtica i dinàmica de components de potència

El Laboratori de Caracterització Elèctrica de Dispositius de Potència permet l’avaluació elèctrica tant estàtica com dinàmica dels dispositius de potència ja siguin desenvolupats a la Sala Blanca o d’origen comercial.