NewSpace Lab

ICFO

L’objectiu científic de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) és avançar els límits del coneixement en diversos camps de la ciència i la tecnologia on les eines fotòniques i les tecnologies relacionades proporcionen un avantatge.

Els fotons, especialment els de la llum làser, són una de les tecnologies més formidables de les que disposa la humanitat. L’ICFO els utilitza a la recerca per avançar l’avantguarda global tant de diverses àrees de la física i l’enginyeria com de temes destacats en les ciències de materials, la química, la biologia o la medicina.

L’ICFO aborda reptes clau als quals s’enfronta la societat amb l’aspiració de contribuir a trobar solucions a problemes actuals i futurs en salut, energia, informació, seguretat i cura del medi ambient.

Infraestructures/equipaments

Plataforma NM3

La plataforma inclou equips altament especialitzats per a la micro- i nano- fabricació, situats en espais de sala blanca dedicats, equips de nano-caracterització i instal·lacions generals de química, biologia i de post-procés. També inclou instal·lacions avançades d’enginyeria mecànica i electrònica.

L’institut també acull instal·lacions específiques de R+D dedicades al disseny, fabricació, caracterització, integració i prototipatge de xips fotònics; components, dispositius i subsistemes essencials per a les tecnologies espacials, amb focus en tecnologies quàntiques i les seves aplicacions TIC (comunicacions, memòries, processament de la informació, sensors, medicina).