NewSpace Lab

CD6

El CD6 és un centre d’innovació tecnològica ubicat al Campus de la UPC a Terrassa, que desenvolupa la seva activitat en el camp de l’Enginyeria Òptica. L’activitat del CD6 està orientada a la creació de valor a través de la innovació. La recerca aplicada desenvolupada pel CD6 està definida amb la intenció que el nou coneixement que es genera, arribi al mercat en forma de nous productes o nous processos.

El centre el formen quasi 40 persones amb especialitzacions complementàries (Òptica, Electrònica, Mecànica i Software) que donen el caràcter pluridisciplinari necessari per a desenvolupar aplicacions properes al mercat. Tant és així, que els resultats de recerca obtinguts han donat lloc a la creació de diverses empreses de base tecnològica que comercialitzen nous productes en diferents sectors d’activitat.

Infraestructures/equipaments

Taller de mecànica

El nostre taller de mecànica disposa de personal expert i de màquines eina avançades, així com d’eines de metrologia òptica i mecànica per al control de qualitat dimensional i òptic dels prototips generats. Servei de disseny de CAD mecànic.

CD6-Taller-mecanica

Taller d’electrònica

El nostre taller d’electrònica disposa de diferents eines utilitzades per programar diversos tipus de microcontroladors de 8 i 16 bits, per al desenvolupament de firmware per a dispositius programables com ara CPLD, PIC i FPGA, eines de fabricació de PCBs en tirades curtes, i instrumentació de darrera generació per al seu control de qualitat (analitzadors d’espectre òptic, oscil·loscopis digitals…) pel desenvolupament de la part electrònica de prototips avançats. Serveis de disseny electrònic a mida.

CD6-Taller electronic

Sala de prototipatge

Espai de 60 m2 disponible de manera immediata, i espai de fins a 200m2 proper per integrar, ajustar i testar dispositius experimentals i prototips dissenyats i construïts al centre o per tercers. Està situat al costat dels tallers i conté tots els equips necessaris per al seu ple funcionament.

CD6-Sala-Prototips

Disseny optomecànic avançat

Personal format i amb àmplia experiència en diferents paquets de software òptic i mecànic i en la seva interrelació en prototips reals que s’acaben construïnt (OpticStudio, CodeV TracePro, ASAP, ANSYS, ProEngineer).

Laboratori de fotometria

Laboratori de control y caracterització de tot tipus de fonts de llum (UV to THz). Mesuradors de potència, polarímetres avançats, mesuradors d’espectre, fotòmetres, radiòmetres, làsers de supercontinu…

CD6-Fotometria